Je bekijkt nu Veerkracht in je leven, een zinvol gesprek

Veerkracht in je leven, een zinvol gesprek

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Zingeving

Op 26 januari 2024 kwam voor de derde keer een groep zeer betrokken mensen in het kader van een ‘Zinvol gesprek’ bijeen.
Onder begeleiding van gespreksleiders uit de themagroep Zingeving van JSZ spraken we ditmaal over het thema ‘Veerkracht in je leven’.
We vertelden elkaar zeer openhartig over elkaars ervaringen met dit thema en evenzo werd er intens geluisterd. Zo kwam aan de orde dat je echt zelf initiatief moet nemen als je met een groot verlies (van partner of je gezondheid) te maken krijgt. Maar ook werd gezegd dat (na verloop van tijd) je openstellen voor de hulp en aanspraak van anderen erg nodig zijn, anders ligt eenzaamheid op de loer.
Soms, zo werd geopperd, kunnen je spreekwoordelijke veren roestig zijn geworden en hebben ze een trigger nodig om weer te gaan werken.
Kleine dingen kunnen dit proces soms op gang helpen zoals een plotseling inzicht tijdens een ziekenhuisopname of dat het eten je weer lekker smaakt. Ook werd opgemerkt dat veerkracht vrijkomt als je je geleden verlies leert accepteren; dan hoef je er niet meer tegen te strijden.

Zo kwamen we op het thema voor de volgende keer, te weten: ‘Acceptatie/Overgave’.
Het volgende Zinvol gesprek daarover is op vrijdag 29 maart van 15.30 tot 17.00 uur.
Locatie: Albrandswaard 1 te Zoetermeer.