Wie zijn wij?

Wij zijn een groep actieve jongsenioren uit Zoetermeer die zich inzet voor een goed leven voor jongsenioren en kwetsbare ouderen in Zoetermeer.

Een goed seniorenleven betekent:

  • Dat u uw leven zinvol vindt. Dat u ertoe doet en gezien wordt. Dat u van waarde voor anderen kunt blijven. Thuis, in uw buurt, wijk of stad.  Zingeving noemen we dat.
  • Dat u vitaal en mobiel blijft. Dus fit en in staat om zelf ergens naar toe te gaan. Samen met de mensen om u heen. Familie bijvoorbeeld, mantelzorgers, vrienden, buurtbewoners.
  • Dat u ook in de toekomst prettig kunt wonen. Bijvoorbeeld door uw eigen woning aan te laten passen met speciale voorzieningen of zorgtechnologie. Of te verhuizen naar een andere geschikte woning in Zoetermeer. Levensloopbestendig wonen noemen we dat.
  • Dat we vooral kijken naar wat nog wél mogelijk is. Wat u wél kunt doen. Dat noemen we positieve gezondheid. Dat is wat anders dan alleen kijken naar wat niet meer kan.

Sinds de eerste initiatieven in het najaar van 2019 (lees bijvoorbeeld het Streekblad Zoetermeer 5 sep 2019 ) zijn wij met ongeveer 20 personen verder gegaan en hebben wij ons later georganiseerd in vier werkgroepen. 

Wij geven jongsenioren in Zoetermeer een stem. Dat doen we door problemen, wensen en ideeën van jongsenioren samen uit te werken, advies te geven aan organisaties die jongsenioren en ouderen ondersteunen en in gesprek te gaan met ambtenaren en politici over onze wensen en plannen. Wij komen regelmatig bij elkaar om deze onderwerpen te bespreken. We maken plannen. Doen onderzoek. Bedenken concrete activiteiten. En brengen dit onder de aandacht van organisaties die iets met onze wensen kunnen doen. Zo zorgen we dat de stem van jongsenioren in Zoetermeer gehoord wordt om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen en leven in onze eigen omgeving.

Onderzoekers en studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland ondersteunen ons hierbij. En uiteraard nemen wij bij al onze activiteiten en ontmoetingen de geldende coronamaatregelen in acht.

Spreekt ons initiatief u aan? Wilt u meer weten of misschien met ons meedoen? Neem dan contact met ons op. Dat kan per mail. Wij horen graag uw ideeën en verhalen. 

 

Terug