Nadenken over de eigen woonsituatie

Het Hop-On Hop-Off-spel, mede ontwikkeld door ZorgSaam Wonen, is in de smaak gevallen bij een groep ouderen in het Gelderse Oosterhout. Het spel laat je nadenken over de eigen woonsituatie- en wensen en levert leuke gesprekken op.

Het spel is in het leven geroepen voor 55plussers om ze te laten nadenken over hun eigen (woon)toekomst. Spelers rollen de dobbelsteen en krijgen vervolgens vragen voorgeschoteld over wonen, maar ook over andere belangrijke zaken zoals gezondheid en contacten in de buurt. Op speelse wijze raken mensen zo met elkaar in gesprek en ontdekken ze of de woonsituatie past bij hun (toekomstige) behoeften zoals voldoende comfort, beschikbaarheid van zorg en mogelijkheden tot ontmoeting. En zo’n gesprek kan dan op termijn leiden tot een verhuizing of het aanpassen van de woning, legt Jansen uit. “Ik speelde het spel met vrienden en je krijgt echt leuke gesprekken over je vrije tijd, de buurt, je persoonlijk leven en je woning. Dat geeft nieuwe inzichten en helpt de bewuste keuze te maken rond het wonen”, zegt Jansen.

Inhoud van het spel

Met ‘Hop-On-Hop-Off’ ga je met vrienden, kennissen of familieleden in gesprek over belangrijke zaken uit je eigen leven. Stap in de Hop-On-Hop-Off-bus en stop op verschillende haltes, waar je met medespelers in gesprek gaat. Bij iedere halte staat het reisgezelschap stil om een spannende vraag te beantwoorden. De vragen zetten aan het denken over de eigen woonsituatie. Je kunt het spel ook spelen met een professional zoals een ouderenadviseur of verhuiscoach.

Bestellen

Het spel kost €25,- exclusief btw en verzendkosten.
Je kunt het spel bestellen door dit formulier in te vullen.
Bron Zorgsaamwonen