activiteiten

Als jong senior schuif je vaak onderwerpen vooruit zoals nadenken en praten over het ouder worden. Zeker als het gaat over de eventuele behoefte aan zorg die kan ontstaan, is dit een lastige onderneming.

Valpreventie en zorgverzekeraar

Op de thema bijeenkomst van het vorige jaar werd geïnformeerd naar de vergoeding van zorgverzekeraars ten aanzien cursus valpreventie. Bij de ‘grote’ zorgverzekeraars valt dit (nog) niet binnen de basisverzekering. .

Wel valt hieronder: val-risico-test en val-analyse-onderzoek. Dit is via huisarts aan te vragen en wordt via basisverzekering vergoed.

Als je de link aanklikt worden alle bijdragen zichtbaar. Deze zijn maximaal, enkele maatschappijen vergoeden 75% per aanvraag. Verder zijn de bedragen vrijwel overal zonder eigen bijdrage en bij alle maatschappijen geldt dat deze vergoedingen niet vallen onder het eigen risico.

Serious Game

Menzis heeft samen met haar Zorgkantoor, onderzoek gedaan naar nieuwe, en betere, manieren om ouderen bij te staan. Een zogenoemde Serious Game is een van de oplossingen. Daarmee kunnen ouderen verschillende scenario’s, en de gevolgen daarvan, op speelse wijze uitproberen.

Meer lezen op:

Valpreventie en zorgverzekeraar

Op de thema bijeenkomst van het vorige jaar werd geïnformeerd naar de vergoeding van zorgverzekeraars ten aanzien cursus valpreventie. Bij de ‘grote’ zorgverzekeraars valt dit (nog) niet binnen de basisverzekering. Wel valt hieronder: val-risico-test en val-analyse-onderzoek. Dit is via huisarts aan te vragen en wordt via basisverzekering vergoed. Alle bedragen zijn maximaal, enkele maatschappijen vergoeden 75% per aanvraag. Verder zijn de bedragen vrijwel overal zonder eigen bijdrage en bij alle maatschappijen geldt dat deze vergoedingen niet vallen onder het eigen risico. Klik op de afbeelding voor het overzicht.

Architectuurwandelingen

Zin in een ommetje en bijzondere plekken in Zoetermeer ontdekken?

Er zijn door het Architectuurpunt Zoetermeer 12 architectuurwandelingen ontwikkeld. De wandelingen zijn maximaal 5 km en starten en eindigen bij een RandstadRail station. U kunt zelf op pad met de wandelkaarten. Ze zijn gratis verkrijgbaar bij het Architectuurpunt in het Stadhuis-Forum. Online zijn de wandelingen beschikbaar: klik hier

Liever wandelen onder leiding van een gids? Kijk in de  architectuur agenda  voor de mogelijkheden.

Minicursus Gezond Ouder Worden

Leyden Academy on vitality and ageing heeft een gratis minicursus vitaal en gezond ouder worden ontwikkeld. De cursus bestaat uit acht onderdelen met een interessante mix van filmpjes, feiten en cijfers, en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan om vitaal en gezond ouder te worden.

Onderwerpen, die behandeld worden zijn: Wat is veroudering eigenlijk? Hoeveel moet ik bewegen, wat kan ik het beste eten? Hoe houd ik mijn spieren sterk?

U kunt de informatie vinden op de website van de Leyden Academy, >//www.leydenacademy.nl/vitaalouder/

Vitaal Ouder Worden

Kinderen en jongeren willen vaak graag ouder zijn dan hun daadwerkelijke leeftijd. Vanaf middelbare leeftijd voelen mensen zich jonger dan ze zijn en denken we zeker niet in labels als ‘oud’ of ‘bejaard’. Mensen willen wel oud worden, maar niet oud zijn. Hoe doen we dat? Want in de laatste 150 jaar is onze gemiddelde levensverwachting meer dan verdubbeld.

GGD Haaglanden wil met het magazine Vitaal Ouder Worden ouderen helpen om fit te blijven en van het leven te blijven genieten. Het is de bedoeling om 2 keer per jaar een magazine uit te brengen, een zomer- en wintereditie.

Hieronder vindt u de laatste edities.