20220208 Edu Fisscher namens Viviëne Brevé - Nieuwsbrief JSZ nummer 1

NIEUWSBRIEF
JongSenioren Zoetermeer

JAARGANG 1, NUMMER 1

 

Beste Jongsenioren, beste lezer,
Hierbij ontvangt u onze eerste Nieuwsbrief van jongsenioren Zoetermeer waarmee wij u op de hoogte willen houden van onze ontwikkelingen, plannen en ideeën.

 

Wie zijn wij?
Wij zijn een groep actieve jongsenioren uit Zoetermeer die zich inzet voor een goed leven voor jongsenioren en kwetsbare ouderen in Zoetermeer. Een goed seniorenleven betekent: Dat u uw leven zinvol vindt. Dat u ertoe doet en gezien wordt. Dat u van waarde voor anderen kunt blijven. Thuis, in uw buurt, wijk of stad.  Zingeving noemen we dat. Dat u vitaal en mobiel blijft. Dus fit en in staat om zelf ergens naar toe te gaan. Samen met de mensen om u heen. Familie bijvoorbeeld, mantelzorgers, vrienden, buurtbewoners. Dat u ook in de toekomst prettig kunt wonen. Bijvoorbeeld door uw eigen woning aan te laten passen met speciale voorzieningen of zorgtechnologie. Of te verhuizen naar een andere geschikte woning in Zoetermeer. Levensbestendig wonen noemen we dat. Dat we vooral kijken naar wat nog wél mogelijk is. Wat u wél kunt doen. Dat noemen we positieve gezondheid. Dat is wat anders dan alleen kijken naar wat niet meer kan. Wij geven jongsenioren in Zoetermeer een stem. Dat doen we door problemen, wensen en ideeën van jongsenioren samen uit te werken, advies te geven aan organisaties die jongsenioren en ouderen ondersteunen en in gesprek te gaan met ambtenaren en politici over onze wensen en plannen. Wij komen regelmatig bij elkaar om deze onderwerpen te bespreken en maken plannen. Doen onderzoek. Bedenken concrete activiteiten. En brengen dit onder de aandacht van organisaties die iets met onze wensen kunnen doen. Zo zorgen we dat de stem van jongsenioren in Zoetermeer gehoord wordt om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen en leven in onze eigen omgeving.

 

Informatiemiddag
Nadat wij op 8 september 2021 een informatiemiddag hebben gehouden en wij ons hebben kunnen voorstellen zijn er op ons e-mailadres info@jongseniorenzm.nl positieve reacties binnengekomen. Er werden o.a. vragen gesteld hoe men deel kan nemen aan een van de themagroepen tot aan interessante informatie vanuit diverse ouderenorganisaties. Spreekt ons initiatief u aan? Wilt u meer weten of misschien met ons meedoen? Neem dan contact met ons op. Dat kan per email. Wij horen graag uw ideeën en verhalen.

Edu Fisscher; e.fisscher@outlook.comvitaal en mobiel
Theo Nuijten; t.p.nuijten@kpnplanet.nllevensloopbestendig wonen/woning aanpassen
Henriëtte Bots; henriettebots@casema.nlzingeving en Gezonde Leefstijl
Viviëne Brevé; v.breve49@gmail.com ; levensbestendig wonen/verhuizen

 

Website
Nadat wij de laatste maanden kritisch hebben gekeken naar onze website en tot de conclusie zijn gekomen dat er een aantal onderwerpen niet goed werden weergegeven en de e-mail beantwoording geen schoonheidsprijs verdiende, hebben wij deze problemen opgelost. Neem gerust een kijkje op www.jongseniorenzm.nl . Als u inlogt met uw eigen wachtwoord is het ook mogelijk artikelen te lezen die zijn opgeslagen in het archief. Artikelen zijn opgeslagen per thema.

 

Nuttige informatie op de website van gemeente Zoetermeer
Doordat wij samenwerken met o.a. gemeente Zoetermeer, werden wij geattendeerd op de volgende links op hun website http://zoetermeervoorelkaar.nl . Op deze site is informatie te vinden om hulp te vragen of aan te bieden op vrijwillige basis. Voor zorg en activiteiten in uw wijk kijk op  https://www.inzet-indewijk.nl. Ook op https://www.zoetermeerwijzer.nl/  is heel veel nuttige informatie te vinden.

 

Inloggen
Om ons te kunnen mailen of als u artikelen op onze website wil lezen, vragen wij u om zich eerst bij ons te registreren. In deze tijd van digitale kwetsbaarheden willen wij er zeker van zijn dat wij met een bestaande persoon hebben te maken. U hoeft alleen uw naam en e-mailadres in te vullen, verder vragen wij geen persoonlijke gegevens. U kunt dan voortaan bij ons inloggen met uw eigen wachtwoord. U kunt dan met ons of met andere gebruikers artikelen beoordelen en hierover van gedachten wisselen.

 

Nieuwsbrief vaker ontvangen
Onze Nieuwsbrief komt 1x per 6 weken uit, u ontvangt deze Nieuwsbrief omdat u in ons bestand staat. Heeft uzelf een interessant artikel of onderwerp wat u graag met ons wil delen dan kan dat per e-mail op info@jongseniorenzm.nl. Dit e-mailadres kunt u ook gebruiken als u geen Nieuwsbrief meer wil ontvangen.

 

Tot slot
Vinden wij het heel leuk om reacties te ontvangen op deze eerste Nieuwsbrief via info@jongseniorenzm.nl.

 

Colofon

Redactie: Viviëne Brevé
Februari 2022                                             

info@jongseniorenzm.nl                                                                       

www.jongseniorenzm.nl

 

 

WIST U DAT?

  • Wij 1x per maand vergaderen met de themabegeleiders van de themagroepen: Mobiliteit en Vitaliteit, Zingeving, Wonen en Gezonde Leefstijl.
  • Wij 1x per jaar informatiebijeenkomsten willen organiseren om met u in gesprek te gaan over bovengenoemde thema’s en hiervoor ook sprekers uit het werkveld willen uitnodigen.
  • Wij op zoek zijn naar vrijwilligers/belangstellenden voor het thema Gezonde Leefstijl.
  • Wij contact hebben met wethouder Ingeborg ter Laak.
  • Wij op zoek zijn naar vrijwilligers die ons willen ondersteunen met het bijhouden van onze e-mailbox en het redigeren van redactionele stukken.
  • U de WoonZorg-visie van de gemeente op onze website kunt lezen.
  • Wij door middel van onze themagroepen mensen met elkaar willen verbinden.
  • U vragen en of ideeën kwijt kunt op info@jongseniorenzm.nl
  • U deze Nieuwsbrief door mag sturen naar andere belangstellenden

 

Terug
20220502 kopregel Nieuwsbrief JSZ als jpg 16x9.jpg