Publicatie index --> Wonen - woningaanpassing

Terug naar hoofdpagina

Titel Inhoud Afbeelding Aktie
20220309 Theo Nuijten - Activiteiten Duursamen Zoetermeer

DuurSamen organiseert op 9 april een optocht door de stad. Deelnemers van deze optocht zijn organisaties en mensen die een rol spelen in de verduurzaming van Zoetermeer. In de tocht lopen diverse straattheater acts mee, die je op een leuke manier kennis laten maken met de organisaties en hun verhaal en visie uitdragen. Met de tocht, die begint op de Pilatusdam en eindigt bij Station West, willen stichting DuurSamen Zoetermeer en een groot aantal deelnemende partners op een positieve manier aandacht vragen voor verduurzaming.

Organisaties of bedrijven die graag mee willen lopen in deze bonte stoet kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier op deze website.

 De optocht begint op zaterdag 9 april om 12 uur op de Pilatusdam. Via Dorpsstraat, het eiland van de Grote Dobbe, de Markt met het gemeentehuis, Stadhuisplein, Promenade, Promenadeplein en Westwaards eindigt de optocht op het plein bij Centrum West. Om 13 uur worden de wensen aan het gemeentebestuur overhandigd. Om ongeveer 14 uur eindigt de optocht bij Station West en daarna sluiten de deelnemers de manifestatie af in het Stadstheater.

 

cropped-Logo-Duurzaam-Zoetermeer-RGB.png Bekijk
20211025 vergadering themagroep Wonen

Vergadering over Wonen; woning aanpassen of verhuizen. Deze vergadering is tot stand gekomen omdat nieuwe leden zicht hebben aangemeld. Via de datumprikker is gekozen voor maandag 25 oktober van 13.00 tot 14.30 uur.

Agenda volgt nog

Bekijk
20210531 Platform 31

Platform31 is een kennisorganisatie en netwerkorganisatie voor stedelijke en regionale ontwikkeling. Het platform neemt een onafhankelijke positie in tussen overheden, maatschappelijke organisaties en marktpartijen.

Platform 31 ontwikkelt kennis in onderzoek, praktijkexperimenten en netwerken samen met overheden en andere organisaties. Het richt zich daarbij op sociale, economische en ruimtelijke vraagstukken.

Platform 31 heeft in haar nieuwsbrief van mei 2021 de volgende onderwerpen tegen het licht gehouden.

  • Fit en vitaal wonen in de vroon
  • Corporaties delen hun aanpak voor een inclusieve wijk
  • Stimuleren doorstroming senioren op de woningmarkt
  • De meerwaarde van de ervaringsdeskundige
  • Goedlopende netwerkorganisatie uitbreiden. Bovendien zijn er in deze nieuwsbrief publicaties opgenomen namelijk, Woonprofielen senioren-verdieping op gebiedsniveau en renoveren in kwetsbare wijken. Alle deze zeer interessante onderwerpen zijn te vinden op https://platform31.nl .
platform31.jpg Bekijk
20210115 AD Seniorenmakelaar Zoetermeer

De Seniorenmakelaar in Zoetermeer helpt 55 plussers een geschikte huurwoning te vinden.

Veel senioren die in een eengezinswoning huren willen wel naar een appartement maar de spoeling is dun. Daarom is er voor deze groep een seniorenmakelaar die helpt met gericht zoeken naar een geschikt appartement.

Bekijk
20201230 Viviëne Brevé - Wonen in een leeftijdsbestendige woning,

Wonen in een leeftijdsbestendige woning.
 

Maar hoe moet zo'n woning er dan uitzien, zoveel mensen, zoveel wensen. Zelfstandig wonen. Actief zijn en blijven. De regie hebben over je eigen leven is iets wat iedereen wil.

De werkgroep Wonen heeft als doel jongsenioren te verstaan ​​wat voor hen nodig is om prettig en veilig te wonen in een leuke en acceptabele woonomgeving. De één zal willen verhuizen van bijvoorbeeld een eengezinswoning of een te groot appartement, de ander moet er niet aan denken en zoekt mogelijkheden om de huidige woning aan te (laten) passen.

Omdat er voor de werkgroep Wonen veel enthousiasme is, is deze groep opgedeeld in 2 subgroepen:

a. blijven wonen in de huidige woning met aanpassingen

b. verhuizen naar een woning die bij ze past.

Door de krapte op de woningmarkt zowel om te huren als te kopen lopen mensen tegen een enorme muur op. Woningen zijn nauwelijks te huur. Zijn er huurwoningen dan gaat de huur netto enorm omhoog terwijl de vierkante meters afnemen. Kopers krijgen te maken met gigantische vraagprijzen en ook zij moet vierkante meters woongenot inleveren.

Uit verschillende hoeken zijn er al vragen en wensen naar voren gekomen. Denk hierbij aan het aanvragen van een traplift, het verbouwen van de badkamer, bijvoorbeeld omdat het bad eruit moet en er een inloopdouche is gewenst. Ook zijn er vragen over zorginnovatie zoals het aansluiten van een veiligheidssysteem of andere zorginnovatie. Senioren staan ​​open voor de middelen als deze echt goed worden uitgelegd. De inzet van deze hulpmiddelen heeft echter alleen effect als mensen hier zelf om vragen.

30-12-2020,  Viviëne Brevé

foto landman hans en vief (3).jpg Bekijk